Bio rundvlees

Ons lekker vlees, een persoonlijke mengeling van rund Aquitaine komt van de Zorgboerderij 't Oude Rozenhof waar ze dit biologisch kweken. Sinds 1 november 2015 runnen Mia en haar familie op het Oude Rozenhof het bedrijf samen met mensen met een mentale beperking. Elke mens heeft competenties (talenten) die kunnen ingezet worden op de boerderij. Op deze boerderij zijn vele deeltaken die ze samen kunnen uitvoeren. Ze dragen samen zorg voor het bedrijf. Iedereen die er werkt is verantwoordelijk voor de dieren, de tuin, het huishouden, enzovoort. Ze willen dit doen in een warme sfeer, waar zorgen voor elkaar en voor de boerderij centraal staat. Respect voor mens en natuur is een belangrijk aspect. Iedereen mag er zijn wie hij of zij is.

“Bloei open” is hun leuze! Ze dragen onze visie ook uit naar de bredere maatschappij waarin ze lid zijn van verschillende netwerkorganisaties. Ze zijn lid van puur West-Vlaams, leverancier van Boeren en Buren, lid van Steunpunt Groene Zorg, Blonde d'Aquitaine club en werken mee aan de voedselbank van Zedelgem. Ook baten ze al 21 jaar een hoeveslagerij uit.

Het familiebedrijf ('t Oude Rozenhof) gaat al verschillende eeuwen terug en is ook op heden nog een echt familiebedrijf. Die helpende handen zijn begaan met hun dagtaak: de konijnen en schapen voederen, eieren rapen, bessen plukken, maar ook de slagerij proper maken en bestellingen voorbereiden voor ‘Boeren en buren’, het korte ketenverhaal waar ’t Oude Rozenhof deel van uitmaakt.

Bezoek de website

Varkensvlees

Niet zo ver verwijderd van de IJzertoren te Diksmuide ligt te midden van het rustige platteland de Bien Acquishoeve. De hoeve bestaat uit een woonhuis met een mooie wateromwalling. De moderne varkensstallen zijn uitgerust met de nieuwste ecologische energieverwekkers. Bien Acquis maakt zijn eigen natuurlijke varkensvoeders met zuivere op de hoeve geteelde granen.

"Marino en Els werken dagelijks aan de productie van gezond, eerlijk én vooral lekker varkensvlees. Samen kiezen zij bewust voor dit werk. Zij doen dit niet alleen met veel passie, maar ook met respect voor en op het ritme van de natuur."

Bien Acquis kiest voor duurzame oplossingen: energiegewin door warmtepompen en zonnepanelen. Er wordt gebruik gemaakt van een biologische luchtwasser en dito mestverwerking – goed voor mens en dier. Dierenwelzijn is voor hen geen loos begrip. Nog voor de zeugen werpen zorgen zij met jutezakken voor een rustig nest en eenmaal de biggetjes geboren, laten de moeders zich stressloos zogen. Na de speentijd verhuizen de biggen naar ruime hokken. Speeltjes zorgen er voor afleiding en stellen de dieren op hun gemak.

Het voeder wordt gemaakt met hoofdzakelijk op eigen bodem en lokaal geteelde producten, die op de hoeve gemalen worden in onze voederinstallatie… Door de keuze van de grondstoffen bevat het vlees meer omega 3 vetzuren. Spelt, rogge, gerst en tarwe zijn de hoofdbestanddelen, maar in het varkensvoeder vindt u ook heel wat vitaminen, mineralen en …zelfs bessen!

Bessen zijn natuurlijke antioxidanten die de "drip" van het vlees reduceren en zorgen voor een mooier rood stukje vlees. Het gevolg is erg weinig vochtverlies tijdens het klaarmaken.

Eenmaal volgroeid brengen zij onze varkens naar een nabijgelegen slachthuis. Bij ons dus geen langdurig transport. Vervolgens gaan de karkassen naar de plaatselijke versnijderij.

Bezoek de website